Dünya Afyon’u konuşuyor! 1930 kilo sucuklu yumurtayla Guinness’e girdi

Afyonkarahisar’da bu yıl 7. düzenlenen Gastro Afyon Festivali, dev bir lezzet şölenine sahne oldu. 25 metrekarelik dev tavada pişirilen 1930 kilo ağırlığındaki sucuklu yumurta, Guinness Rekorlar Kitabı’na girerek hem Türkiye’nin hem de dünyanın gündemine oturdu.

author-1
takvim.com.tr

Dünya Afyon’u konuşuyor! 1930 kilo sucuklu yumurtayla Guinness’e girdi

Lezzetin başkenti Afyonkarahisar, bu kez devasa bir sucuklu yumurta ile adını Guinness’e yazdırdı. 7. Gastro Afyon Festivali kapsamında hazırlanan ve 1930 kiloya ulaşan dev kahvaltılık, “dünyanın en büyük sucuklu yumurtası” unvanıyla tarihe geçti.

Dünya Afyon’u konuşuyor! 1930 kilo sucuklu yumurtayla Guinness’e girdi

AFYONKARAHİSAR’DA GUİNNESS REKORU
UNESCO tescilli gastronomi şehri Afyonkarahisar’da başlayan 7. Gastro Afyon Festivali, dev bir rekor denemesine sahne oldu.

Dünya Afyon’u konuşuyor! 1930 kilo sucuklu yumurtayla Guinness’e girdi

Kentin vazgeçilmez lezzetlerinden sucuklu yumurta için 25 metrekarelik dev bir tava kuruldu.

Dünya Afyon’u konuşuyor! 1930 kilo sucuklu yumurtayla Guinness’e girdi

1 TON SUCUK, 15 BİN YUMURTA, 30 ŞEF

Rekor denemesi için 1 ton sucuk ve 15 bin yumurta kullanıldı.

Dünya Afyon’u konuşuyor! 1930 kilo sucuklu yumurtayla Guinness’e girdi

Profesyonel Aşçılar Federasyonu’na bağlı 30 şefin emeğiyle hazırlanan sucuklu yumurta, Guinness World Records Denetmeni Şeyda Subaşı Gemici’nin gözetiminde pişirildi.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir