Afyonkarahisar’da bu yıl 7. düzenlenen Gastro Afyon Festivali, dev bir lezzet şölenine sahne oldu. 25 metrekarelik dev tavada pişirilen 1930 kilo ağırlığındaki sucuklu yumurta, Guinness Rekorlar Kitabı’na girerek hem Türkiye’nin hem de dünyanın gündemine oturdu.
Lezzetin başkenti Afyonkarahisar, bu kez devasa bir sucuklu yumurta ile adını Guinness’e yazdırdı. 7. Gastro Afyon Festivali kapsamında hazırlanan ve 1930 kiloya ulaşan dev kahvaltılık, “dünyanın en büyük sucuklu yumurtası” unvanıyla tarihe geçti.
AFYONKARAHİSAR’DA GUİNNESS REKORU
UNESCO tescilli gastronomi şehri Afyonkarahisar’da başlayan 7. Gastro Afyon Festivali, dev bir rekor denemesine sahne oldu.
Kentin vazgeçilmez lezzetlerinden sucuklu yumurta için 25 metrekarelik dev bir tava kuruldu.
1 TON SUCUK, 15 BİN YUMURTA, 30 ŞEF
Rekor denemesi için 1 ton sucuk ve 15 bin yumurta kullanıldı.
Profesyonel Aşçılar Federasyonu’na bağlı 30 şefin emeğiyle hazırlanan sucuklu yumurta, Guinness World Records Denetmeni Şeyda Subaşı Gemici’nin gözetiminde pişirildi.
.